<body marginheight="0" marginwidth="0" topmargin="0" leftmargin="0" bgproperties="fixed" background="http://blog.danielized.net/img/071205_bg_blog.gif"><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener("load", function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <iframe src="http://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=6910302&amp;blogName=DANIEL+JOURNAL&amp;publishMode=PUBLISH_MODE_FTP&amp;navbarType=SILVER&amp;layoutType=CLASSIC&amp;searchRoot=http%3A%2F%2Fblogsearch.google.com%2F&amp;blogLocale=sv_SE&amp;homepageUrl=http%3A%2F%2Fblog.danielized.net%2F" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" height="30px" width="100%" id="navbar-iframe" allowtransparency="true" title="Blogger Navigation and Search"></iframe> <div></div>



fredag, mars 27, 2009
 
Utkast (fiktion) -


IV.

Fjärde kapitlet är sista kapitlet. Vi närmar oss.

I de stora städerna lurade skräcken i kloakerna. Undervärldens härskare bara inväntade sin tid. Bandidos. Hells Angels. Och de som ligger under dem. Förorters ilska. Jokerns blodbreda leende. Som ett tärningskast, som en slumpens infall kommer asfalten att spricka för att lyfta de nya till makt. Jag hör dem komma… Tassande… Till synes ofarliga… I köpcentrumsfängelser sitter de. Vi som inte har råd kommer att ta oss råd, kosta vad det kosta vill. Wallmart ska brinna, utstöter den utstötte.

Jag går över åkern nu. Jag ser stationen. Tio minuter kvar. Jag ska till Asien. Försöker torka av och dölja blodet. Dricker den sista spriten. Jag har inte pengar till en biljett. Jag har ljugit. Jag har dansat. Trodde ni jag berättade sanningen för er? Mitt skratt ekar över fälten. Ha! Vid tåget. Klar. Anländer. Under tåget. Slits itu. Djävulen. Tärningarna. Jokern. Minerva lämna mig. Tusen tentakler. Skär av mina ben och mitt huvud. Imploderar i blod. På havets botten. Trycket. Ett intet av allt.

Nu ser ni.
Ja, nu ser ni.

Det stilla, stilla gnyende skrattet.
Världen slutar inte i en smäll,
världen slutar med ett gnyende.

Det öde landet.
Det…

Etiketter:

/ daniel 11:02 | 3 kommentarer

3 Kommentarer

vad jag letade efter, tack

By Anonymous Anonym, at 4/12/09 06:40  

Det här inlägget har tagits bort av bloggadministratören.

By Anonymous Anonym, at 8/1/10 08:21  

lasa hela bloggen, ganska bra

By Anonymous Anonym, at 19/3/10 02:05  



info daniel
Bild, ljud, text. Infall, fragment, idioti. Uttryck, intryck, kreativ transgression.Löjligt, viktigt, slugiltigt. Och alltid en start på nytt. Jag är din vilja att erövra dig själv på nytt. Näven som inte nöjer sig med en kompromiss.

Annat
DANIEL JOURNAL (NY)
danielized.net
daniel.jpg
flickr people set
flickr black & white set

nyligen

arkiv

TAGGAR
vidare -
caroline
denise
gisela
karin
martin
minna
per
rasmus
tania
(ingenmansland)


pirate bay

dan.jhel [at] gmail.com